<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2332949800371557070\x26blogName\x3dasyraf+abdul+majid%E2%84%A2%C2%AE\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://asyrafabdulmajid.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://asyrafabdulmajid.blogspot.com/\x26vt\x3d5008593980073849889', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
{4:56 AM}
Wednesday, September 29, 2010

Cinta Itu Nikmat Tapi AWAS!
Dari dulu lagi bende ni jd bualan orang...

tapi betul ke?
pernah ke aku lalui bende ni?

1 je jwpnnye..
selalu...

kenapa?
aku pun xtaw knape jadi kt ak...

aku ni teruk sangt ke?
hmmm...

yg aku tw owg kte ak nakal je...
i admit that...

tapi nakal2 aku, masih lagi bleh fkir scre waras..

hmm...
da bnyak kli ak dkecewakn...

bukan aku yg nak..

tp sbaliknye....

npe msti cm2?

selalu aku dengar, laki tngglkan pmpuan

tapi cmne ngn aku?

pmpuan kte laki ske menkan pmpuan..

cmne plak ngn aku?

pe dose aku?

mkin lame aku fkir,

mkin serabot kpale aku...

aku bkn nak salahkan sape2...

tapi ni mmg realiti...

ramai orang xtw, xseda ngn sume ni...

tapi, mmg aku dah lalui sume 2...

sangat perit...

mmg kadng2 aku nmpk cm chill,

gelak2, wt lawak...

tapi????

tu sume sbb aku nak hepikn hati aku

sbb pe?

sbb bnde2 ni r.....

jodoh kat tngan Allah...

mmg betul....xde cacat celanya pon ayt 2...

fkir2kn la pe yg aku ckp ni...

kalau de salah dlm tulisan ni, tngglkan komen...

trimas mmbaca

sehari sebelum balik ke rumah...{11:48 PM}
Friday, September 3, 2010

hari2 terakhir aku kat penang ni,

agak membosankan...
bese r..puasa laa katakan...

tapi xpe...
hati aku skarang ni ala2 hepi cket coz malam ni aku gerak balik....!

yes!
so, aku ditemani oleh 2 orang mmbe aku...

ayie,
aku mintak tolong dia antakan aku g stesen malam ni

coz aku tkot xde bas

tapi takot lagi aku kalo2 nyusahkan dia....

hmmm.....
ben, 

dy balik saing aku
coz umh aku ngn umh dia bkn jaoh ne pon...

so, alang2 baik balik skali..
de gak teman brbual....

tapi papehal pon 
raya da tak jauh...

cuti pon dapat 2 mggu je..
oke laa dari xdapat...

 

raya! raya! raya!{9:42 AM}

raya da dekat????
walawee...
cepat giler ...
eksaited giler aku..
hahahahaha
dah lame aku xmakan lemang, ketupat, rendang
banyak r!
hahaha
raya t aku nak makan puas2!
setaon skli maa....
tapi.....
masa bulan puasa memang mencabar...
kelas time puase kott....
aku nak cite r penglaman pose kt UiTM ni..
bgon pagi, mcm bese...sahur....
chef2 yg de kt umah ak ni masak...
mcm bese, ala2 bujang r.....
lps mkn pe sume, aku meneroskan tido aku....
de r 1 hari ni.....
terlajak tido smpi pkol 9.30!
tgk fon, de bnyk msg dr klasmte yg len...
antrenye msg brbnyi...
"wey! ang x p klas ka?? ada test doe"
(lbh krg cm2 r...)
ya allah..!!
aku tros kjotkn ayie n 'brsiap..'
nk bersiap penye...
dgn x mndinye, aku bsoh muke
pkai bju, tros amek hlmet n g klas...
dpt gk jwb test..
tp xley tnde attenden...
xpe r, ak x ksh...
de gk smpai aku trlajak tros x g klas...
sume ni brlaku sbb...
tido lambat r....!
tido pling awl pon pkol 3pg lbih...
seb bek xkne insomnia...
klo x..........
korg tw kn ksnnye??
ni r antre pnglaman yg aku xley lpe....
byk g nk cite...
tp aku ingt2 lupe..
hahaha
yg penting, ramadhan hmpir mningglkn kite...
aku rugi dlm ramadhan kali ni...failed!
pose pnoh pon, ak xrse yg aku pose pnoh...
hmm.....
xnk ckp r npe...
k, da byk aku tlis ni...
t aku update lg...
n_n


budak2 rumah aku.!{9:24 AM}

semester kedua aku kembali ke sebuah negeri..
iaitu pulau pinang
dimana disitu terletaknya sebuah universiti 
iaitu Universiti Teknologi MARA, Kampus Cawangan Pulau pinang
aku dah tau, xkan dapat punye kolej 
iaitu Kolej Kristal (baru siap)
so, aku dan kawan2 seangkatan aku mencari sebuah rumah untuk diduduki
iaitu rumah kediaman
setelah sekian lama mencari, akhirnya jumpa
iaitu di Apartmen Pauh Damai
disini, aku duduk bersama beberapa ekor malaun (sori der, melawak cket je) 
iaitu 6 orang manusia
meraka adalah :


jeng jeng jeng........





azree anak lelaki zainal...
dy dak kedah
selaku klasmate aku gak...
kadang2 otak die ni xbetol...
same gak ngn aku..
tapi ni mmber pling rapat ngn aku




yang ni name dia Khaiir a.k.a Bon
brader ni dok kat ipoh near klebang
orang paling BESAR dalam umah ktorng...
suke ketawe besa..
suke buat lawak
tapi die ni pandai...ngelat..hahaha
merangkap sbg chef kt umah ktorg
1 bilik ngn aku masa sem 1
yang ni pulak name die pok din..
dak kedah lagi...
yg ni pon seko...
lagi r, 
sem lepas aku tengok senyap je...
alih2 ble da dok 1 rumah, xley diam betol mulot dia...
dalam umah tugas dia msak nasik
juga tukang perabih nasik..
{kuat ngelun(betol kee aku eja ni?) dia ni}

brader ni plak nme dy dzafir
dak Kelumpo...
yg ni trlalu obses ngn kamen rider...
ak xnk komen knpe, sbb ak pon xtw kamen rider 2 pe..
hahaha
yg ni kt umah merangkap co-chef kt umah ktorg...
banyk ckp gk, tapi xde r sngt...bole laaa...
yang ni?
nme dy wan
nmpk kiut dy dlm pic ni...
nga masok air dak ni...
haha
dak johor (pling jaoh r)
yang ni pendiam cket...
byk dok ngada lappy dlm blik...
muke ala2 jeki can cket..hahaha
merangkap sebagai bendahari dlm umh ni...
ppe wet tok dgunekn, resit2 sume die yg smpn..


yg las skali nme dy wan gk..(yg pkai slua putih 2)
tpi ktorg pnggil dy wawan
bwu je msok umah ktorng..
xtahan katenye ngn housemte lme dy...
1 klas ngn aku n ayie
dy ni len mcm cket...
aku xnk ckp r..
hahaha





papehal pon klo aku terkutuk ke,
pe ke yg buat korg tacing,
korg r housemte aku...
pegi sne sni pon korg tetp mmbe aku oke??


Ini adalah saya!
tersebutlah kisah seorang aku yang hidup kat dunia... nama diberi, Muhammad Nur Asyraf bin Abdul Majid muncul didunia ni pada 01/03/1991 asal dari Seremban, dan secara otomatiknya, aku orang Negeri Sembilan! haha Masih lagi belajar, dah nak habis dah pun... aku tanak cite banyak2 kat sini, kalau nak tau banyak lagi, aku ada FB korang boleh add, ada ruang untuk komen, dipersilakan banyak tanya..



Meh sini cakap!
.

tinggalkan link anda untuk di promote
Asyraf Abdul Majid@FB
Sis Fana FB
Sis Fana blog
link Sis Dyla FB
Sis Nina FB
link
link
link

cerita lama lama
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
June 2011
August 2011
October 2011
December 2011
January 2012
February 2012