<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2332949800371557070\x26blogName\x3dasyraf+abdul+majid%E2%84%A2%C2%AE\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://asyrafabdulmajid.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://asyrafabdulmajid.blogspot.com/\x26vt\x3d5008593980073849889', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Errr....terima ke tak?{5:07 AM}
Friday, April 29, 2011

assalamualaikum....!
harap korang semua sehat, Alhamdulillah...
sekian lama tak update, hari aku nak kongsi dengan korang 
1 cerita yg baru je berlaku...kat aku.....
pada 1 malam, seperti biasa, aku on9 laa...
ade seorang gadis, add aku...
aku pun, macam biasa, seperti yg lepas2..
sape add aku approve je...
pendek cerite, aku post kat wall, trimass add..! then,
keluar 1 chat, kat chatbox...
dak pempuan tu rupanya....menarik ni...
chat punye chat, tibe2 de 1 chat yg die balas,
luar jangkauan pemikiran aku....
mintak kapel? Wow...nak kate aku guna minyak dagu, tak kot....
syirik tuu....~ 
aku terkejut kaw2 yik punye....
biar betul? aku tanye, betul ke ni?
padehal aku tak buat pape pon...
juz borak kosong...nothing soul-talk...
sampai sekarang, dia still tunggu jwapan aku...
aku bukan tak nak bagi jawapan cepat2,
tapi, aku cuma nak dia fikir dulu,
samada aku ni betul2 sesuai ke untuk dia...sepatutnya,
dia kena kenal aku dulu camne orgnye...
aku xnak putus tengah jalan...sakit....!
better, dia amek mase, kenal aku,
same gak dengan aku...kalo okay, proceed...
jangan buat keputusan melulu,
takut jadi macam yg lepas2..... 

Menyesal....{8:12 AM}
Saturday, April 23, 2011

ya, aku menyesal....
aku menyesal sebab terima kau,
untuk kali ke-3...
seriously aku tak sangka perbuatan kau ni...
aku rasa macam aku orang paling malang...
paling malang dalam dunia...
sebab pe? sebab aku kenal kau...
sebab aku jatuh hati kat kau...
janji kau, 1 pun tak boleh pakai...
kenapelah aku boleh percaya...
aku boleh pegang janji aku kat kau...
tapi kau??? kejap je, lepas tu....?
aku percaye kat kau, sebab aku dah lame kenal kau...
tapi, kau sendiri yang khianati keprcayaan tu...
memang kau takde perasaan malu kan?
aku pun tak tau camne kau boleh buat macam tu...
takpe lah...nanti kau akan terima balasan yang kau buat kat aku
baru kau tau, macam mana rasanya,
bila dikhianati...
aku bukan nak kutuk kau ke pe dalam blog ni..
tapi, sebagai pengajaran....
pengajaran supaya jangan suka2
taruh perasaan atau berjanji dengan orang,
kalau diri sendiri tau yang kau tak boleh
janji macam tu....
ingat, kalau kita rasa, kita tak yakin untuk sayang orang,
jangan bagi dia harapan...sebab perkara ni 
melibatkan hati dan perasaan....
kelak, takut terkena balik kat diri sendiri....
 

M E L A N K O L I A{8:10 AM}
Sunday, April 17, 2011

assalamualaikum....
sekian lama aku tak update,
kesempitan masa, biasalah..student kan...
final pon dah nak dekat...
ape2 pon, trimass a lot coz sudi tekan2 sampai keluar post ni...
MELANKOLIA....
ape maksudnye....?
bagi aku, perkataan ni semua orang pernah rasa....
straight to the point...
hari ni, masuk hari yang ke-3....
phone aku, xtrime 1 mesej pon dari dia...
apatah lagi call....beratus kali aku call....
takde balasan...malah, adakalanya, busy....
aku buntu...kenape mesti macam ni?
aku tau silap aku tak mesej dia kelmarin...
tp, bukan sengaja aku xnak mesej dia...
aku terlampau letih, siapkan assignment...
aku perlukan rehat...aku tidur.....
keesokan harinya, aku call....
tak angkat...ada angkat sekali...
aku tak dengar sebarang suara pon...
mungkin dia terlalu marah sampai taknak cakap dengan aku...
aku terima hukuman aku...
tapi harus ke sampai berhari2?
takpe lah...nak buat macam mana,
sayang....
tapi, menghukum orang, biar berpada2....
jangan keterlaluan....
kelak kena diri sendiri...
ingatlah kata2 aku...
sayang orang yang sayang kita,
cinta pada orang yang cinta kita,
kasih pada orang yang kasih kita...
ingat tu....
walaupun tak mesej atau tak contact,
bukan bermakna tak sayang, tak rindu...
tapi, cuma nak bagi masa untuk merindui...
tapi takpelah...
selagi aku still sayang.....
sebab cuma kau sahaja yang aku ada,
sekarang ini...

Kembali, Untuk Selamanya...Insyaallah....{12:44 PM}
Tuesday, April 5, 2011

Assalamualaikum peeps...!
wah, dah lame aku tak update blog ni ea....
mesti korang nak tau kan pe cite aku sekarang? 
(yeke?? aku bukan laa femes pon untuk dijadikan kipas-susah-mati korang..ahaha~)
apa2 pon, aku ucapkan TERIMA KASIH XIEXIE kepada semua pembaca
'aku budak biasa ni'...!
hari ni aku nak cerita kat korang, 
detik2 manis aku masa 27/3/2011 pukul 11.00pm...
ape yang terjadi? 
pada malam tu, aku baru je balik dari Batu Feringghi,
buat assignment...sesampainya aku di kedai Oblong,
aku menerima 1 mesej..dari si DIA...
pada mulanya aku rasa, mungkin DIA tersalah reply...
aku bukak mesej tu...kandungannya berbunyi...
awak, kalo saya nak mintak peluang ke-2 boleh x?
aku terdiam, senyum lebar sampai ke telinga...
betul ke ni? 
aku pon balas, stiap orang ada peluang ke-2..(lebih kurang camtu laa..)
lalu, bermulalah episod baru aku...untuk kali yang ke-....ta bole laa cakap...
hahaha~ aku pun menerimanya dengan hati yang terbuka...
aku tau, 1 hari nanti DIA mesti akan berkata begitu..
naluri kelelakian aku berkali2 mengatakan benda yang sama...
aku pon terus menanyakan soalan2 seperti....

janji takkan tinggalkan?
janji ubah perangai?
janji boleh terima aku seadanya?
janji untuk jaga hati aku?
 
dan segala jenis janji pada DIA...
bukan apa, aku cuma tak nak benda ni berulang lagi...
aku pon xnak kehilangan DIA lagi...
aku cuma nak bersama dengan DIA sampai nafas aku yang terakhir....
sebab aku da terlalu sayangkan DIA....keyakinan aku bertambah bila DIA kata,

"mungkin awaklah jodoh saya"

aku tersenyum sendirian bila DIA berkata macam tu...
apakah ini satu permulaan bagi aku?
aku harap jawapannya YA !
aku mula bertekad, walau pe pon yang terjadi,
kau tetap milik aku dan aku tetap milik kau....selamanya...
aku harap sangat3, hubungan kali ni akan berkekalan 
sampai mati...aku harap sangat.....
korang doakan la kebahagiaan aku dengan DIA oke??

p/s : kipas-susah-mati = die-hardly-fans

Ini adalah saya!
tersebutlah kisah seorang aku yang hidup kat dunia... nama diberi, Muhammad Nur Asyraf bin Abdul Majid muncul didunia ni pada 01/03/1991 asal dari Seremban, dan secara otomatiknya, aku orang Negeri Sembilan! haha Masih lagi belajar, dah nak habis dah pun... aku tanak cite banyak2 kat sini, kalau nak tau banyak lagi, aku ada FB korang boleh add, ada ruang untuk komen, dipersilakan banyak tanya..



Meh sini cakap!
.

tinggalkan link anda untuk di promote
Asyraf Abdul Majid@FB
Sis Fana FB
Sis Fana blog
link Sis Dyla FB
Sis Nina FB
link
link
link

cerita lama lama
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
June 2011
August 2011
October 2011
December 2011
January 2012
February 2012