<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2332949800371557070\x26blogName\x3dasyraf+abdul+majid%E2%84%A2%C2%AE\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://asyrafabdulmajid.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://asyrafabdulmajid.blogspot.com/\x26vt\x3d5008593980073849889', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Chenta Munyit (Episod 11){1:13 AM}
Saturday, February 26, 2011

assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.....
salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog ni..
hari ni, 26 Feb. 2011 bersamaan hari Sabtu, 4.06 petang..
hari ini, aku, Muhammad Nur Asyraf bin Abdul Majid,
no. I.C. 910301-@#-&^%&, akan menghabiskan episod terakhir
cerita cinta munyit aku.. huh, da nak abes rupenye..
kali ni cerite aku dah takde unsur2 cinta munyit sebab,
yang ni aku nak jage die sampai bile2...
kisahnye begini.....
pada 1 malam (xsilap aku laa)
sony ericsson aku mengeluarkan bunyi...
menandakan 1 messege received...
aku pon bukak...dalam mesej 2,
berbunyi lebih kurang camni la..
"wey, add fb aku, blablabla," aku tak ingat...hehe
dalam mesej tu gak, disertakan nama beliao..
aku pun membalas, sape ni?
dan saling berbalas mesej...dan aku mula merasakan sesuatu..
satu perasaan yg dah lama aku simpan...
rase semacam...macam kenal...aku pon gatal jari,
menaip di keyboard dan mencari fb tersebut...
tangan aku pantas menggerakkan tetikus menekan button
add as friends...request sent....
keesokan,kelusaannya lebih kurang barulah aku tahu,
siapakah empunya fb tersebut....seakan macam tak percaya....
seseorang yg pernah mencuri hati aku dulu, datang kembali...
adakah ini satu pengakhiran?? baguslah kalau macam tu....
aku sangat menunggu ending yg macam ni...
aku dah penat menunggu....bukan aku tak sabar,
tapi bila dah d peluang, buat pe nak lepaskan?
ini peluang kedua untuk aku dan dia..
episod 5 kembali berulang... 
alangkah indahnye kalau aku x lepaskan dia dulu...
tapi, tu sume takdir ALLAH...redha je la...
walaupun kadang2 de masalah dalam hubungan ktorang,
tapi aku tau, tu sume dugaan untuk merapatkan ktorang..
aku redha....cukup la dengan pe yg aku dapat sekarang ni..
da terlebih cukup aku rase...aku harap,
dia boleh terima aku sebagaimana dia terima aku dulu..
kalau dia baca post ni, aku nak yg dia tau,
yang aku sayangkan dia walau camne pon..
aku xdapat buktikan dalam masa yg terdekat...
tapi 1 hari nanti kau akan tahu betapa aku sayang kat kau...
sekian, trimas...nantikan cerita2 'menarik' dari aku lepas ni..!

p/s : aku nak fikir dulu aku nak crite pasal pe lepas ni..hahaha..! 

Chenta Munyit (Episod 10){1:44 AM}
Sunday, February 20, 2011

Assalamualaikummm...!!
kepada semua penjelajah blog aku..!
ahahah
hari ni, aku nak proceed ngn episod 10...
dah 2 angka da cite aku ea..
hahaa
tanak bebel lagi, ceritenye beginikkkk.....
cerite ni hmpir serupe dengan kisah aku di episod 8,
aku tak tau kenape bile camping je,
mesti aku suke seseorang...
hahaaah (mcm laa byk kali aku camping)
pada malam pertama sampai,
aku secara mengejutnye dilantik menjadi faci...
orait gak, atleast bebas cket aku..
hahahaa
dalam sesi taaruf, aku ternampak seorang budak..
masih part 1, comel....
hahaha
dalam gelap, tak nmpak sngat laa muke dy,
bile esok paginye, wahh....
cantekk kottt
hahaah
naluri kelelakian aku, di tambah dengan 
sifat kesingle an aku mula menceroboh aty aku...
jiwang laa pulak..
aku cuba dekati diri aku kat dy...
cam de respon, tapi xtau laa kalo2 aku yg perasan..
pagi 2, aktiviti treasure hunt..
aku kena sorok klu...
1 tempat tu, aku letak klu,
tbe2 air pasang pulakkk..
adoy... kena plak 2,
klu yg aku sorok, klu grup dorg...
so, kesian aku tgk, melilau2 dorg cari
dah r klu trakhir..
aku tlong r grup dorg...
dapat laa dowg no 1...
hahahaha
malam ke2, grup dy lantik aku jadi faci dowg...
ahhhh...bia betol...hahaha
xpe r, aku orait saje...
dr aku tade wat ppe kn..
hari last, aku bawak dorg g rumah api...
hiking lagi....dlam rmai2,
2 3 owg pmpuan je trmasuk dy...
dlm prjlanan, aku tgk dy letih sngt2..
muke pon da nek merah...
so, aku suruh r yg len jlan dlu,
aku tggu dy n back up r...
tkot2 jdi ppe....
da selesai sume aktiviti,
da hbis kem, aku de gak cntc2 dy...
1 hari, aku try approach dy...
tapi.....
sape laa aku ni....
kalo nak bndingkan pon, tade laa smart mane...
dy pon da ada yg suka...
nak buat camne kann..
stail aku, bukan memakse...
so, accept je r jadi membe...
sampai laa skarng...
da lame ta jmpe, slisih pon,
tgur2 cm2 je r...
xpe r. aku oke jee...
hahahaa
abes daaa.....


(nota kuntut : episod kesah aku ni, da nak sampai ke "penghujung" lepas ni episod 11, mebi yg last....papehal pon, tggu je ke update kan aku oukeyyy???)

Chenta Munyit (Episod 9){7:57 PM}
Tuesday, February 15, 2011

Assalamualaikum....!
Episod 9....dalam episod ni,
aku malas nak cite sbenanye coz aku
sangat3 sakit hati ngan dia ni...
tapi, tok korang gak,
aku gagahi diri aku utk menulis bab ini...
berdasarkan episod yg sebelum ni,
aku telah di usha oleh seorang...
seorang adik angkat aku semasa aku sekolah..
memang dulu lagi aku simpan perasaan kat dia..
oleh kerana 1 sebab, aku terpaksa terima dia 
sbgai adik angkat sahaja..
aku siyes nak kat dia, n vise versa...
tp nk buat camne..
selama hmpir 2 taon aku tunggu...
dlam mase 2 taon tu, aku rase 2 kali gak,
ktorang lost contact sbb dy sendiri..
aku try approach diri aku kat dia...
lepas 2 3 hari, dia terus hilangkan diri...
tapi, pada 1 hari...
4.4.2010..
aku masih ingat lagi trikh keramat tu...
dimana, aku berjaya curi hati dia balik..
mase tu, aku rasakan cam, 
aku manusia paling beruntung dalam dunia ni...
aku rase hidup aku da lengkap..
masa aku cuti sem, aku tak tunggu pe lagi...
minggu pertama cuti,
aku plan tok pegi rumah dia..
yup, kerumah dia....
sebab sayang, aku sanggup berkorban wang ringgit
sebab rumah dia jauh...
kali pertama lepas hmpir 2 taon aku x nampak wajah dia dari dekat..
aku rasa sangat kekok, lebih tepat,
SPEECHLESS~
sampai kat rumah dia, aku jumpa family dia..
aku stay sane dalam 2 3 hari,
dapat la aku tengok muka dia puas2...
aku rase selesa sebab stiap saat, dia dekat dgan aku..
mak dia pon oke je...
aku masih ingat janji dia kat aku,
nak bersama aku sampai bila2...
1st time aku tengok dia menangis depan aku...
bila dia cakap camtu...
dupdap aku dengar dia cakap camtu...
aku dapat rasa pe yg dia rasa...
masa dia hantar aku balik ke perhentian bas,
aku agak kecewa 1 je,
dia x tunggu bas aku gerak...
xpe la, aku tak kisah...
mybe masa tu panas terik...
lepas 3 4 hari, dia semacam berubah...
dia jarang contact aku,
bila aku kol pon dia cam malas je nak bercakap...
akhirnye, dia sendiri yg kate, yg dia da xnak kat aku...
alasan dia, hmm..nth la, aku pon xtaw nak cakap cmne...
aku merayu kat dia, aku pujuk dia...
rasa nak menangis pon de...
tp, apakan daya...aku pon xmampu nak pertahankan..
aku rasa kosong, rasa cam kalo mati pon, xde hal r...
tp, aku positifkan diri aku...
hidup aku yg kosong, di isi dgan kehadiran seorang..
siapakah? haha~
she is the greatest sister in my world..
akak angkat aku...
dia sangat banyak bantu aku....
aku sangat hargai jasa akak aku...
papehal, episod 10 nanti aku tulis..
aku nak ingat balik, de lagi ke x ea..hahaha


p/s : harta benda, paras rupa bukan 1 ukuran..yg penting hati budi, kena jaga..sebab orang takkan ingat keduniaan, orang hanya ingat apa yang dilakukan...korang akan paham nape aku cakap pasal ni, kalau korang baca betul2 blog ni...sekian terima kasih...


 

Chenta Munyit (Episod 8){8:44 PM}
Monday, February 7, 2011

Font : Verdana
Bold, italic...Check!
haha~
Assalamualaikum semua....!
jari jemari aku akan memulakan episod yg ke-8...
dalam episod ini, aku akan cerita kisah
percintaan aku semasa di alam kampus....
bermula lah kisahhhh.....~
pada 1 hari, aku telah di ajak oleh seorang rakan sekelas aku,
pergi camping....ya, camping di mana?
Taman Negara Pulau Pinang....
tibalah hari yg di tunggu2....
semasa aku sedang berkumpul, menunggu bas..
aku terlihat seorang gadis....ya, seorang gadis yg biasa ku lihat dari kecil
hinggalah hari ini....
seorang sahabat lama...
aku pun xsangka yg dia pon akan ada menyertai kem ni...
tp, xpe lah...mebi jodoh tok ktorg bertemu..
hahahaha~
semasa di kem, aku xtau kenapa...
seperti sifat aku yg biasa, aku akan suka seseorang tu,
tanpa sebab yg tertentu...
kerana, aku sendiri pun xtau...
perasaan tu akan timbul secara tiba2...
tp, sangat3 susah nak hilang....
aku pun, cuba approach diri aku kpd dia....
aku rasa sangat sweet mase tu sebab,
ktorang kat tepi pantai.....walaupon still dlm program,
aku tetap rasa macam bukan dalam program...
haahahaha~
lepas dari kem, aku ajak dia lepak2, makan2.....
mase tu la aku cuba nyatakan hasrat aku...
aku dapat rasa, yg dia tau pe yg aku nak katakan...
baguslah, aku pun segan nak cakap....
aku masih ingat yg dia suapkan french fries a.k.a. kentang goreng kat aku...
hahahaha
i miss that moment...! n_n
semasa dalam perjalanan pulang ke kolej,
dia mintak masa untuk fikir pasal ni...
aku pun orait saje...coz, aku lagi selesa macam tu....
sebab aku xnak hbungn hncor tengah jalan...
akan tetapi sesuatu telah berlaku...
aku telah di contact kembali oleh
adik angkat aku....actually, dekat 2 taon aku tunggu dia....
adik angkat aku ni plak, tiba2 declare aku...
aku.....
blank....
agak lama aku tunggu jawapan dari sahabat aku,
aku pun xtau, kenapa aku pilih adik angkat aku tu...
dia jauh, sedangkan aku de pilihan yg di depan mata...
bila dia dapat tau yg aku dah de yg punya,
dia pon telah di approach oleh seorang senior....
ahhh....sangat complicated...
tp, aku x mampu nak buat apa2 sebab,
aku sendiri yg spoilkan sume ni...
aku tersilap...tersilap langkah, dan segala2nya....
aku.....
aku mnyesal sangat2...
tp, apakan daya, aku jugak yg buat sume ni....
kisah malang aku turut berlaku semasa aku
kapel dengan adik angkat aku...
nak tau?
episod 9!

Chenta Munyit (Episod 7){5:35 AM}
Tuesday, February 1, 2011

assalamualaikummm~
kehadapan, kebelakang, kekiri, kekanan anda semuaa!
hahhaha~
episod 6....ermm, cmne ea....
ha...! mase aku keje....
alkisahhhh~
mase aku tunggu result application ke U,
Aku sempat lagi mencari nafkah..
nafkah tok sape? 
diri sendiri sudaa...hahaha
mase keje, aku de 2 kekasih yg aku sayang sngat2...!
hahahaha
jangan cop aku playboyyyy....
no 1, kete aku je..hahaa~
haha, yg sbenanye... mase aku keje, de gak lekat sowang ngn aku...
salah sowg staf kt ofis 2 gk..tapi bukan branch tmpt aku...
sabahan mariii.....
ramai member aku kate...
''ko ni tak serik ke kapel jarak jauh ni?" 
hmm, nak buat camne kan...da suke 2 suke gak..
heheh~
aku kenal ngn dy cmni...
1 hari tu, aku nak komfemkan sowg cust yg apply dr branch dy...
aku dgr sore dy, perghh...kiut laa...
aku pon saje2 laa usha2....
jangan terkejot, umo dy mase tu dah 22...
hahahahahahaa~ gilerrrr punye keje...
aku bukan nak main2...tapi memang real...
aku bwu 18, dy 22...4 taon gak beza tu..
then, aku kapel laa ngn dy....
stiap hari, stiap malam aku xtido sbb dy..
kenapakah?? 
stiap malam, dy mesti kol aku....
kalo sjam due, bley tahan laa lagi...
ni kalo 4 5 jam ++ mmg tak laa...
hahaaha
tapi xpe, syg pnye pasal, turutkan je laa...
tapi 1 je.......
pd 1 malam, mase aku nga bercengkerama,
didalam talian maxis celcom...
dy berkata....
b, pe kate, b hantar rombongan pinang syg?
aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
apeke benar aku dengar ini?????????
kalo skali due xpe...ni byk kali gakkk....
aku pon bukan nak kate xnak...
tapi, mude lagi kotttt...takkan aku nak kawen????
keje giler namenyee....!!
mapoh akuuu.....
aku juz mampu cakap...ta sedie lagi...
blaja pon belom na kawen?? no3...
dalam idop aku, bile da de umah,
kete, pndapatan yg oke, tade hal...
tapi, mase tu pon aku terkangkang2 lagi na keje,
dy ajak kawen pulakkk
aduhaiiiiiiiiiiiiii~
selang beberapa bulan, aku terpaksa....
bukan terpakse menikah....
aku terpakse lepaskan dy ats beberapa sebab....
mule2, mmg dy xnak...aku tau, dy takkan lpskan aku...
tapi, nak buat camne...demi mase depan aku gak,
aku pakse dy tok lepaskan aku..
pada mulanya, dy xnak....menangis2...
aku pon sebak gak coz, lame gak aku kapel ngn dy...
then, stelah aku pujuk2...dy pon stuju....
aku juz cakap, kite still lagi ley jadi kawan lps ni..
until now....wpon aku jarang contact dy,
dy pon jarang contact aku, xpe laa...
mybe dy bz ngn keje dy...
aku pon bz ngn stadi aku...
abes sudaaa....~
episod 8? nantiii...~

Ini adalah saya!
tersebutlah kisah seorang aku yang hidup kat dunia... nama diberi, Muhammad Nur Asyraf bin Abdul Majid muncul didunia ni pada 01/03/1991 asal dari Seremban, dan secara otomatiknya, aku orang Negeri Sembilan! haha Masih lagi belajar, dah nak habis dah pun... aku tanak cite banyak2 kat sini, kalau nak tau banyak lagi, aku ada FB korang boleh add, ada ruang untuk komen, dipersilakan banyak tanya..



Meh sini cakap!
.

tinggalkan link anda untuk di promote
Asyraf Abdul Majid@FB
Sis Fana FB
Sis Fana blog
link Sis Dyla FB
Sis Nina FB
link
link
link

cerita lama lama
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
June 2011
August 2011
October 2011
December 2011
January 2012
February 2012