<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2332949800371557070\x26blogName\x3dasyraf+abdul+majid%E2%84%A2%C2%AE\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://asyrafabdulmajid.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://asyrafabdulmajid.blogspot.com/\x26vt\x3d5008593980073849889', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
29 Februari 2012.{9:32 AM}
Tuesday, February 28, 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Bertemu lagi kita dalam aku yang masih 
dalam pembinaan ni.haha~ cikgu belog
busy lagi...hahahah~ tapi takpe, aku 
tetap akan teruskan penceritaan hidup 
aku seharian. ha! sebelum tu, hari ni..
ya, 29 Februari..4 kali setahun je..so, 
sapa2 yg besday hari ni, aku ucapkan
Selamat Hari Lahir moga murah rezeki..
Actually, aku nak kongsi cerita nii....
tapi kalau tak suka, aku tak paksa baca,
tutup je, buat apa yg korang suka..n_n
NO OFFENCE~ hehehehe
hari ahad lepas, kami keluar bersama..
ecehh, actually, aku dengan kawan baik
aku, awek dia dgn ehem2 aku, HAHA
lepak skali...main boling..dengan berbekalkan
kereta PKA (Pinjam Kawan Aku) aku terus
memandu ke tempat yg dituju..dia kata
tak reti main boling. takpe, aku ada.
even aku pon tak bape reti main boling.
main punya main <---- MAIN BOLING SAHAJA
HAHA~ dah setel, pegi makan pulak..
then balik. TAMAT. 


p/s : takde idea nak kata apa. saja je nak update, tarikh cantik. hehehee


Trimas Sayang!{7:25 AM}
Wednesday, February 22, 2012

Assalamualaikum dan olla semuaa...
setelah hampir seminggu aku tak update,
hari ni komfem2 laa nak update..hahah
sedar tak sedar, dah 22 hari dah aku declare 
dengan dia..cepat je masa berlalu..
tapi, aku mngaku, aku dah dekat 5 ke 6 hari
tak mesej dia..sori awk, ekonomi gawat..n_n
even tak mesej, ada jugak dia call...cukuplaa
kalau nak lepas rindu aku kat dia....
nak on9 facebook sangat pon, tak dapat jugak..
broadband dah 2 bulan ta bayar..hahaha
wifi kolej pon faham2 jelaa...
tapi takpe, walaupun cmtu, aku harap dia bole
take consider dengan aku..bukan aku nak jadi
cmni, tp na wt cmne kan...<-- macam buat salah je..
hahaha~
ada kejutan yg dia buat..siyesly, selama aku
kapel, aku tak penah aku dapat pape...
maksud aku, hadiah or pape laa...
ini 1st time org bagi aku hadiah..sape ta hepi kan?
walaupun simple, tp aku sngat hargai apa yg dia bg..
aku ingat nak reply balik. tapi, nantilaa...n_n
nak upload pic letak kat sini pon tak dapat,
sbb fon aku dah jem..memory tak detect... =,=
btw, trimass a lot awk sebb bg dedication tu...
i'm really appreciate it...
aku nak cakap lagi, tapi segalanya tak terungkap
dengan kata2...so, terpaksalah aku tamatkan post ni.


Sekian, Terima Kasih.
ASYRAF ABDUL MAJID

Just my FAVORITE lyrics..{8:46 AM}
Monday, February 20, 2012



Somedays you'll find me
In a place I like to go
Ask questions to myself
Bout the thing I'll never know
What's left to find
Cause I need a little more
I need a little time
Can we even up the score?


And some say this can't be real
And I've lost my power to feel, tonight
We're all just victims of a crime


When all is gone and can't be regained
We can't seem to shelter the pain inside
We're all just victims of a crime


And nothing lasts forever
For all good things it's true
I'd rather trade it all
While somehow saving you
It must have been the season
That threw us out of line
Once I stood so tall
Now I'm searching for a sign


So don't need your salvation
With promises unkind
And all the speculations
Save it for another time


Cause we all need a reason
A reason just to stay
And Some just can't be bothered
To stick around another day


And some say this can't be real
And I've lost my power to feel, tonight
We've all been victims of a crime


When all is gone and can't be regained
We can't seem to shelter the pain inside
We've all been victims of a crime
Victims of a crime
Living with this crime


I'm missing you (x4)

Petang Ahad Lepas..........{11:35 AM}
Tuesday, February 14, 2012

Assalamualaikum semua, aku harap
korang semua sihat2 saja..so, setelah
beberapa hari aku tak update disebabkan 
banyak ass-ign-ment yg nak kena setelkan
yelaa, dah last sem sebelum praktikal kan..
komfem2 laa ass-ignment umpama beranak, 
mutasi, dan yg seangkatan dengannya.....
tapi, takpe...aku tetap upadate jugak walau
macam mana pun...hehehe
12hb2.2012...untuk kali yg ke-3 ke 4? 
tak ingat..hehehe~ yg pastinya, hari yg ke-12
ktorng bersama..aku pon jumpa dia kat dewan makan.
masa tu, aku baru lepas LDK untuk p6...
saja je nak jumpa..dah lama tak jumpa kann..
dek kerana kesibukan yg melanda, bila dah
jumpa tu, excited laa kann...rindu laa katakn..
sebelum jumpa tu, dalam mesej aku suruh dia 
jawab beberapa soalan..tp aku tak nak jawab
dalam mesej..aku nak dia jawab depan aku...
rasanya, tak perlu laa kot utk nyatakan apa
soalan yg aku bagi..so, aku pon tanya dia..
ape jawapan kepada soalan aku tuu...
mula2 dia tak nak jawab..perempuan kan, 
penuh dengan rasa segan..lagipun, apa yg aku
buat ni, boleh nak kata, 1st time dalam hidup dia.
sume bnde yg aku buat kat dia, dia kata ni yg 
kali pertama berlaku dalam hidup dia..aku pon
tak sangka sebenarnya. sebab aku ingat cara aku
lebih kurang je dengan laki lain..tapi, takpelaa..
at least dia tau yg aku betul2 sayangkan dia
dia kata aku ni boleh jadi 2 orang dalam 1 masa..
sebagai perunding penyelesaian masalah dan 
seorang ...... (dia sorang je boleh cakap,hehe)
baguslaa kalau camtu, sebab aku pon bukan nak
dia anggap aku sbg boyfie, BF, pakwe, blablabla..
tapi, aku nak dia anggap aku sbg kawan,
best friend forever, kenalan biasa or pape jela..
sebab aku taknak bebankan dia dengan 'tugas2'
sbg GF..tak perlu banyak, juz sayang aku dah
cukup rasanya..yg lain2 ikot dia laa nak buat pe..
yg penting, bnde tu boleh buat aku hepi..
dia kata, makin hari makin sayang..aku pon...
walaupun aku juz balas mesej kata "same goes",
tapi ada banyak maksud sebenarnya..then,
nak cakap pe lagi ea? tade idea la pulak...
tape laaa...nanti update lain..hehehe
trimas for reading! Assalamualaikum!

- Harapan Seorang Aku -{9:43 AM}
Saturday, February 11, 2012

Assalamualaikum semua yg sudi membaca blog
aku yang tak seberapa. harapnya, korang sihat2 
belaka, dan sentiasa ceria selalu.. <-- Skema gila ayat. XD
so, update kali ni aku nak cite pasal target aku masa depan.
semua orang ada target sendiri kan? for sure laa kan....?
kali ni, aku nak cite pasal target aku untuk masa depan..
aku mulakan dengan bila aku dah habis diploma ni..
1st, aku nak try sambung lagi, insyaallah degree....
kalau aku dah habis degree, ada rezeki, aku nak kerja
under kementerian pelancongan, atau mana2 travel agency..
paling tinggi target aku bab kerja ni, samada aku nak bukak
travel agency sendiri, termasuk hantar orang pg haji n umrah.
ataupun, aku nak cuba cari peluang untuk kerja kat Dubai, UAE.
aku bukan nak bangga ke apa, aku tulis ni pon sbg reminder utk aku..
so, give me support for me to achieve my goals.. insyaallah...
next, as usual..memulakan hidup bersama orang yg tersayang...
jangan kata aku gatal ke ape, tp ni aku akan cuba pastikan tercapai...
tapi, ada syaratnye....syarat2nya adalah : 

# aku nak cari kerja yg betul2 terjamin dari segi gaji, sebab gaji ni bnde yg paling penting untuk teruskan hidup. almaklumlah, 
masuk toilet pon smpai 2posen, 3 posen..belum lagi barang2 lain..

# aku akan pastikan yg aku dah ada rumah, kete sendiri, tak kisah laa kete baru ke, kete lama kesayangan family aku tu ke, asalkan boleh bergerak..

# aku harap, kali ni aku dapat kekalkan hubungan dengan dia sebab, aku dah tak larat nak cari orang lain...

# aku harap, dia boleh sabar dengan kerenah aku yg kadang2 mngalahkan budak kategori berumur bawah 16 tahun..hehehe

# aku harap, dia boleh bertolak ansur dengan aku. mana taknya, Terengganu kott..jaoh tuuu....n_n tp, tu bukan penghalang untuk aku sayang dia..

# aku harap, dia mampu jaga aku sebaik2nya, tak buat bnde2 yg boleh buat aku marah..tp jangan risau, insyaallah semuanya berjalan dgn lancar..

# aku harap, dia tak jeles dengan orang2 yg aku rapat seperti, akak angkat aku a.k.a kak dyla, adk angkat aku, Farhana, n mana2 perempuan aku rapat..
dorang sume terutama dua orang ni sebab dorang r yg selalu tolong aku masa susah, gelak ketawa..so, terima dorang sebagai akak n kawan..

# aku harap, yg dia boleh berkongsi bnde2 yg aku minat dan aku akan lakukan bnde yg sama...even aku nak mancing tengah laut pon, aku harap dia ikut..hehehe

# dan yg terakhir, aku harap sangat2 yg Allah akan menetapkan jodoh aku dengan dia, jauhkan dari segala anasir2 jahat, gerakan illuminati or what
so ever yg boleh pisahkan aku dengan dia. so, kalau korang rajin, doa2kan
la kitorang ea? semoga Allah membalasnya dengan kebaikan..n_n

p/s : aku tak kisah kalau korang nak kata/kritik or what so ever. kalau tak
suka, bagitau je..at least aku boleh ubah. if korang boleh bagi komen, letak
je kat chatbox tepi tu..n sorilaa kalau nmpak cm tade kaitan antara pndahuluan dengan isi..hehehe

yg benar, lagi ikhlas menaip,
Asyraf Abdul Majid

Dari Saya untuk Awak{12:47 PM}
Wednesday, February 8, 2012

Assalamualaikum.....
hari ni 9 Februari..dah 9 hari dah...
tapi saya rasa macam dah lama...
kenape ea? boleh jawabkan tak? n_n
kali ni saya nak cerita pasal persamaan n perbezaan..
boleh tak? apa dia? boleh? okay...HAHA
jangan risau, tak banyak pon....hehe
saya mulakan dengan persamaan dulu ea?


# tak suka makan ubat.


saya pon tak gemar makan ubat. nak2 bila awak cakap ubat sebenarnya tak elok sangat untuk badan. tapi saya tak makan sebab memang saya lagi suka sakit tu sembuh sendiri.


# sporting.


yg ni saya perasan masa kita mula2 kenal dulu. masa 1st time nampak awak, ingatkan susah/tak boleh nak join kepala. sangkaan meleset sama sekali, awak layan je pe yg saya buat. melawak, etc....hehe


# kongsi masalah.


saya kongsi masalah dgn awak, awak pon lakukan benda yg sama. sebab, certain orang yg saya kenal, suka sorok masalah. bila tanya, tanak cite. tp, awak cite je masalah awak kt saya. teruskan macam tu, jangan sorok apa2 masalah pon dari saya. tp, kalau terlalu personal, its okay. n_n


Perbezaan? kalau salah jangan marah....hehehe


# lagu inggeris vs lagu melayu


saya sangat minat lagu inggeris, awak tak. tp bukan bermakna saya tak suka langsung. ade je lagu melayu yg saya minat.

# bangun awal vs bangun lambat.


hari2 awak bangun awal, kejutkan saya subuh. thanks awak
sebab sudi kejutkan saya subuh. *saya liat sikit nak bangun.


# novel jiwang vs novel seram/fiksyen/dan seangkatan dengannya. 


setiap kali keluar, awak mesti nak masuk Popular kan? hehe.. bahagian yg wajib awak pergi dulu, mesti bahagian novel. masa awak sibuk belek2 novel, saya lari tepi sikit, tengok novel seram. hehe~ *jangan marahhh.....XD


# movie melayu vs movie inggeris.


saya lagi suka tengok movie inggeris. tapi awak kata, awak kurang. more to malay movie. lebih kurang dengan point 1st tadi, ada je movie melayu yg saya minat.


rasanya cukup la tuu....banyak2 sangat nanti tak larat pulak awak nak baca. hehe~ papehal pon, persamaan & perbezaan tu bukan untuk tujuan tak baik. tp, tu salah satu cara untuk awak kenal saya. mungkin tak patut saya cerita kat blog ni, yelaa berkaitan dengan privasi jugak. kalau awak tak suka, bagitau je. i know what to do. n_n that's all for today. later i'll update. 

Aku Yang Asing ( For you dear...n_n){9:07 PM}
Tuesday, February 7, 2012

Wangi kau lalu
Wangi bagaikan oh bunga
Kau tak kenali
Aku yang selalu perhatikanmu

Berseri bagaikan bintang
Ku tak mahu kau kan hilang di waktu siang
Biar pun aku yang asing
Selalu memikirkanmu
Ku percaya cinta itu memang buta
Harap kau sudi mendengar
Deruan pujaan jiwaku
Melalui lagu ini ohh untukmu
Biar pun aku yang asing
Selalu memikirkanmu
Ku percaya cinta itu memang buta
Harap kau sudi mendengar
Deruan pujaan jiwaku
Melalui lagu
Lagu ini ohh untukmu

7th Day..{9:10 AM}
Monday, February 6, 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..
harap2nye, sihat n gagah masa baca update aku kali ni..
macam post hari2 sebelum ni...still berkaitan dengan dia..
sebelum tu, kalau ada sape2 yg ta suke baca,
its okay, just close my blogs' tab...n_n
hari ni, dia ajak aku keluar..aku okay je, sbb mmg tengah free..
so, aku pegilaa dengan mybestfrend...
bila jumpa je, sejuk hati aku bila tengok dia senyum....
katanya hari ni nak lepak lama sikit...
tak silap, kali ni kali yg ke-3 jumpa lepas declare...
sebelum ni, jumpa pon kejap2 je...
almaklumlah, dia pon busy dgn assignment..so,
takkan laa nak kacau, nak lepak sepanjang masa..
kalau selalu jumpa pon, takot tade pape yg boleh dibualkan..
rasa macam dah lama tak jumpa, padahal baru 2 hari tak jumpa...
masa jalan2 tu, dia ajak masuk Popular, nak beli buku katanya..
takpelaa, follow je r...masa cari2 buku tu, nampak ada 1 buku..
tajuknya aku tak ingat, tp berkaitan dengan bab2 cintan cintun r...HAHA..
siap ada buku panduan lagi...lepas tu, aku pon cakap..


'bende ni sebenarnya, tak perlu belajar...as long as awk boleh amek hati, tu dah cukup bagi saya..'


sebab pe, bagi aku, panduan n spontan lain sebenarnye..
kalau nak sayang orang, biar hati sendiri yg buat..sebab 
cara ni lagi natural. lebih berkesan senang cite...
*ini pendapat je, bukan nak drop sape2...n_n*
back to the story, banyak jugak benda yg dia bgtau pasal kapel ni..antaranya....
# bila berjalan, lelaki kena berada sebelah kanan.
# yg len aku rahsiakan..n_n hehehe~
point yg 1st tu, sememangnya aku baru tau tadi....hahaha sengal jugak aku nii...XD
maklumlah, dengan yg lepas2 pon, mana pernah kuar sama2..
bila dah berjalan kat kawasan yg dekat dengan kampus,
for sure laa mesti akan jumpa mmber2 lain...
memang terkantoi laa segala2nyaa...hahahaa
tp takpe laa....takkan aku nak halang dorang utk dorang jalan2 kat situ kann....takkan aku nak sorok pasal ni...lama2
dorang tau jugak...so, biarkan je bnde ni ikot flow...
lastly, aku harap sangat yg dia boleh terima aku seadanya..
don't change the way u think of me. but, always trust me..
insyaallah, for god sake i'll try to not let u down..
that's all...xiexie for viewing my post..n_n


p/s : wo yongyuan ai ni..n_n

{6:02 AM}
Sunday, February 5, 2012

Assalamualaikum.. 
hari ni, aku rasa nak update cerita baru pulak..
petang tadi, dalam pukul 2 lebih, aku diajak keluar oleh dia.
actually, boleh nak kata janji memang awal..
dalam lepas zohor..tp oleh kerana aku tidur pukul 7 pagi,
maka, memang lambat laa aku bangun..HAHA
tu pon, dia yg kejut..kalau tak? tak jadilaa keluar..hehe
tak tunggu lama, aku terus mandi, solat pe sume,
pinjam moto member..cuak jugak nak bawak moto..
almaklumlah, aku ada lesen kete kebal je....hahaha
sampai je kat sana, aku cari...
manelaa makcik nii...aku pon ketaq jugak nak dating2 nii...
boleh nak kata, dalam sejarah hidup aku, 3 ke 4 kali je aku dating..HAHA
dia keluar dengan kawan2 dia..aku sorang jelaa...
jalan punya jalan, aku beli laa air ...amek 2..aku satu, dia satu..
lepas tu member dia kata nak pegi bawah jap..so tinggal laa aku berdua..
lepak kat foodcourt, borak2....aku sebenarnya, masa tu memang tade topik nak cite..
sebab bukan lama pon jumpa..tapi, oleh kerana dah bape hari aku tak jumpa,
dapat jumpa kejap pon jadilaaa....sape laki yg tak rindu kat orang yg dia sayang kann...
macam biasa la aku, kekok...still belum dapat biasakan diri...hahaha
*tak best betul laa aku ni....XD
tapi takpelaa..walaupun sekejap, dah cukup dah bagi aku sebenarnya..n_n
masa jumpa tu, aku nampak beberapa benda yg berkaitan dengan dia...

# seorang yg menjaga tatasusila dirinya..
# senang nak diajak berbual..
# sudi berkongsi masalah tanpa segan nak cite nak aku..
# aku suka tengok dia senyum..manis je...n_n
# aku rasa senang je bila tengok dia senyum...
# most important, she is simple person..

masih banyak lagi yg aku tak dapat detect pasal dia..tapi takpe, lama2 aku akan kenal jugak dia camne orang nye...dah, tade idea nak tulis apa lagi..hehehe~ trimas membaca...n_n

Cerita bermula...........{8:06 AM}
Thursday, February 2, 2012

assalamualaikum !
semoga anda semua sehat2 belaka
sekian lama aku tak update disebabkan
oleh kerja2 dan assignment yg melambak2,
akhirnya, aku akan post update baru..
update kali ni, berkisarkan tentang seseorang.
sape seseorang tu? kalau nak tau, bacalaa...


berkesinambungan dengan cerita ceriti dulu2,
korang pon mungkin tau pasal apa..
*kalau tak tau, pegilaa klik kat tepi2 blog ni...
straight to the point, akhirnya
aku pon dah menamatkan zaman solo secara rasminya..
hahaha~ macam dah kawen pulak..
seorang gadis telah berjaya membuka hati aku,
untuk menerima seseorang dalam hidup aku...
terus terang, aku sebenarnye kekok lagi bab2 cmni.
yelaa, dah lama aku tinggalkan bende2 ni..
dah berkarat aku rasa..tapi, dengan kehadirang si dia,
yg sudi menerima aku yg tak seberapa ni,
harapnye boleh kekal sampai aku mati.
perkenalan bermula masa kem di Monkey Beach..
orangnya sederhana, tak terlalu melebih2, sememangnya
menarik perhatian aku pada dia..
jarang jumpa, sebab masing2 busy.tapi tu bukan penghalang bagi aku
normal la, student kan...aku harap, kali ni 
boleh kekal sampai bila2..sebab aku tanak update bende2 yg 
menyakitkan hati aku lagi.


back to story, sebelum aku declare haritu, 01.02.2012
aku selalu bagi hint kt dia..mungkin dia tak perasan,
sebab bila aku tanya, dia sendiri yg cakap tak sangka..
hahaha~ aku tak cukup terer nak usha pempuan rupanya..
tapi takpe r, at least aku dah declare..
aku sebenarnya nak cakap awal lagi,
tapi, aku belum cukup ready..
aku sendiri pon macam tak percaya yg aku declare dia.
bukan sebab aku tak ikhlas, tp bese r..
dah lama tak kapel kan, jadi kekok laa..haha
aku harap sangat2, kali ni aku boleh tahan lama..
sebab umor pon dah berapa dah..bukan terburu2 ke ape,
tapi sampai bila lagi nak sorang2 kan?
so, aku harap dia boleh faham aku & masa yg sama,
aku cuba untuk faham dia..ambik masa yg secukupnya 
untuk faham aku, kerenah aku, sebab kadang2
aku ni pon macam budak2 jugak..XD
kalau ada benda yg tak berkenan, juz tell me..
i'll try my best to change it..
try to guide me to be your Mr.Right in ur life,
then i'll try to make u Mrs. Right in my life..
that's all....


p/s : I give my heart to you.
I give my heart, cause nothing can compare in this world to you. (Warmness on the Soul_a7x)

Ini adalah saya!
tersebutlah kisah seorang aku yang hidup kat dunia... nama diberi, Muhammad Nur Asyraf bin Abdul Majid muncul didunia ni pada 01/03/1991 asal dari Seremban, dan secara otomatiknya, aku orang Negeri Sembilan! haha Masih lagi belajar, dah nak habis dah pun... aku tanak cite banyak2 kat sini, kalau nak tau banyak lagi, aku ada FB korang boleh add, ada ruang untuk komen, dipersilakan banyak tanya..



Meh sini cakap!
.

tinggalkan link anda untuk di promote
Asyraf Abdul Majid@FB
Sis Fana FB
Sis Fana blog
link Sis Dyla FB
Sis Nina FB
link
link
link

cerita lama lama
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
June 2011
August 2011
October 2011
December 2011
January 2012
February 2012