<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2332949800371557070\x26blogName\x3dasyraf+abdul+majid%E2%84%A2%C2%AE\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://asyrafabdulmajid.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://asyrafabdulmajid.blogspot.com/\x26vt\x3d5008593980073849889', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Chenta Munyit (Episod 9){7:57 PM}
Tuesday, February 15, 2011

Assalamualaikum....!
Episod 9....dalam episod ni,
aku malas nak cite sbenanye coz aku
sangat3 sakit hati ngan dia ni...
tapi, tok korang gak,
aku gagahi diri aku utk menulis bab ini...
berdasarkan episod yg sebelum ni,
aku telah di usha oleh seorang...
seorang adik angkat aku semasa aku sekolah..
memang dulu lagi aku simpan perasaan kat dia..
oleh kerana 1 sebab, aku terpaksa terima dia 
sbgai adik angkat sahaja..
aku siyes nak kat dia, n vise versa...
tp nk buat camne..
selama hmpir 2 taon aku tunggu...
dlam mase 2 taon tu, aku rase 2 kali gak,
ktorang lost contact sbb dy sendiri..
aku try approach diri aku kat dia...
lepas 2 3 hari, dia terus hilangkan diri...
tapi, pada 1 hari...
4.4.2010..
aku masih ingat lagi trikh keramat tu...
dimana, aku berjaya curi hati dia balik..
mase tu, aku rasakan cam, 
aku manusia paling beruntung dalam dunia ni...
aku rase hidup aku da lengkap..
masa aku cuti sem, aku tak tunggu pe lagi...
minggu pertama cuti,
aku plan tok pegi rumah dia..
yup, kerumah dia....
sebab sayang, aku sanggup berkorban wang ringgit
sebab rumah dia jauh...
kali pertama lepas hmpir 2 taon aku x nampak wajah dia dari dekat..
aku rasa sangat kekok, lebih tepat,
SPEECHLESS~
sampai kat rumah dia, aku jumpa family dia..
aku stay sane dalam 2 3 hari,
dapat la aku tengok muka dia puas2...
aku rase selesa sebab stiap saat, dia dekat dgan aku..
mak dia pon oke je...
aku masih ingat janji dia kat aku,
nak bersama aku sampai bila2...
1st time aku tengok dia menangis depan aku...
bila dia cakap camtu...
dupdap aku dengar dia cakap camtu...
aku dapat rasa pe yg dia rasa...
masa dia hantar aku balik ke perhentian bas,
aku agak kecewa 1 je,
dia x tunggu bas aku gerak...
xpe la, aku tak kisah...
mybe masa tu panas terik...
lepas 3 4 hari, dia semacam berubah...
dia jarang contact aku,
bila aku kol pon dia cam malas je nak bercakap...
akhirnye, dia sendiri yg kate, yg dia da xnak kat aku...
alasan dia, hmm..nth la, aku pon xtaw nak cakap cmne...
aku merayu kat dia, aku pujuk dia...
rasa nak menangis pon de...
tp, apakan daya...aku pon xmampu nak pertahankan..
aku rasa kosong, rasa cam kalo mati pon, xde hal r...
tp, aku positifkan diri aku...
hidup aku yg kosong, di isi dgan kehadiran seorang..
siapakah? haha~
she is the greatest sister in my world..
akak angkat aku...
dia sangat banyak bantu aku....
aku sangat hargai jasa akak aku...
papehal, episod 10 nanti aku tulis..
aku nak ingat balik, de lagi ke x ea..hahaha


p/s : harta benda, paras rupa bukan 1 ukuran..yg penting hati budi, kena jaga..sebab orang takkan ingat keduniaan, orang hanya ingat apa yang dilakukan...korang akan paham nape aku cakap pasal ni, kalau korang baca betul2 blog ni...sekian terima kasih...


 

Ini adalah saya!
tersebutlah kisah seorang aku yang hidup kat dunia... nama diberi, Muhammad Nur Asyraf bin Abdul Majid muncul didunia ni pada 01/03/1991 asal dari Seremban, dan secara otomatiknya, aku orang Negeri Sembilan! haha Masih lagi belajar, dah nak habis dah pun... aku tanak cite banyak2 kat sini, kalau nak tau banyak lagi, aku ada FB korang boleh add, ada ruang untuk komen, dipersilakan banyak tanya..



Meh sini cakap!
.

tinggalkan link anda untuk di promote
Asyraf Abdul Majid@FB
Sis Fana FB
Sis Fana blog
link Sis Dyla FB
Sis Nina FB
link
link
link

cerita lama lama
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
June 2011
August 2011
October 2011
December 2011
January 2012
February 2012