<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2332949800371557070\x26blogName\x3dasyraf+abdul+majid%E2%84%A2%C2%AE\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://asyrafabdulmajid.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://asyrafabdulmajid.blogspot.com/\x26vt\x3d5008593980073849889', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
- Harapan Seorang Aku -{9:43 AM}
Saturday, February 11, 2012

Assalamualaikum semua yg sudi membaca blog
aku yang tak seberapa. harapnya, korang sihat2 
belaka, dan sentiasa ceria selalu.. <-- Skema gila ayat. XD
so, update kali ni aku nak cite pasal target aku masa depan.
semua orang ada target sendiri kan? for sure laa kan....?
kali ni, aku nak cite pasal target aku untuk masa depan..
aku mulakan dengan bila aku dah habis diploma ni..
1st, aku nak try sambung lagi, insyaallah degree....
kalau aku dah habis degree, ada rezeki, aku nak kerja
under kementerian pelancongan, atau mana2 travel agency..
paling tinggi target aku bab kerja ni, samada aku nak bukak
travel agency sendiri, termasuk hantar orang pg haji n umrah.
ataupun, aku nak cuba cari peluang untuk kerja kat Dubai, UAE.
aku bukan nak bangga ke apa, aku tulis ni pon sbg reminder utk aku..
so, give me support for me to achieve my goals.. insyaallah...
next, as usual..memulakan hidup bersama orang yg tersayang...
jangan kata aku gatal ke ape, tp ni aku akan cuba pastikan tercapai...
tapi, ada syaratnye....syarat2nya adalah : 

# aku nak cari kerja yg betul2 terjamin dari segi gaji, sebab gaji ni bnde yg paling penting untuk teruskan hidup. almaklumlah, 
masuk toilet pon smpai 2posen, 3 posen..belum lagi barang2 lain..

# aku akan pastikan yg aku dah ada rumah, kete sendiri, tak kisah laa kete baru ke, kete lama kesayangan family aku tu ke, asalkan boleh bergerak..

# aku harap, kali ni aku dapat kekalkan hubungan dengan dia sebab, aku dah tak larat nak cari orang lain...

# aku harap, dia boleh sabar dengan kerenah aku yg kadang2 mngalahkan budak kategori berumur bawah 16 tahun..hehehe

# aku harap, dia boleh bertolak ansur dengan aku. mana taknya, Terengganu kott..jaoh tuuu....n_n tp, tu bukan penghalang untuk aku sayang dia..

# aku harap, dia mampu jaga aku sebaik2nya, tak buat bnde2 yg boleh buat aku marah..tp jangan risau, insyaallah semuanya berjalan dgn lancar..

# aku harap, dia tak jeles dengan orang2 yg aku rapat seperti, akak angkat aku a.k.a kak dyla, adk angkat aku, Farhana, n mana2 perempuan aku rapat..
dorang sume terutama dua orang ni sebab dorang r yg selalu tolong aku masa susah, gelak ketawa..so, terima dorang sebagai akak n kawan..

# aku harap, yg dia boleh berkongsi bnde2 yg aku minat dan aku akan lakukan bnde yg sama...even aku nak mancing tengah laut pon, aku harap dia ikut..hehehe

# dan yg terakhir, aku harap sangat2 yg Allah akan menetapkan jodoh aku dengan dia, jauhkan dari segala anasir2 jahat, gerakan illuminati or what
so ever yg boleh pisahkan aku dengan dia. so, kalau korang rajin, doa2kan
la kitorang ea? semoga Allah membalasnya dengan kebaikan..n_n

p/s : aku tak kisah kalau korang nak kata/kritik or what so ever. kalau tak
suka, bagitau je..at least aku boleh ubah. if korang boleh bagi komen, letak
je kat chatbox tepi tu..n sorilaa kalau nmpak cm tade kaitan antara pndahuluan dengan isi..hehehe

yg benar, lagi ikhlas menaip,
Asyraf Abdul Majid

Ini adalah saya!
tersebutlah kisah seorang aku yang hidup kat dunia... nama diberi, Muhammad Nur Asyraf bin Abdul Majid muncul didunia ni pada 01/03/1991 asal dari Seremban, dan secara otomatiknya, aku orang Negeri Sembilan! haha Masih lagi belajar, dah nak habis dah pun... aku tanak cite banyak2 kat sini, kalau nak tau banyak lagi, aku ada FB korang boleh add, ada ruang untuk komen, dipersilakan banyak tanya..



Meh sini cakap!
.

tinggalkan link anda untuk di promote
Asyraf Abdul Majid@FB
Sis Fana FB
Sis Fana blog
link Sis Dyla FB
Sis Nina FB
link
link
link

cerita lama lama
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
June 2011
August 2011
October 2011
December 2011
January 2012
February 2012